Artikel Plaatsing
Image default
Mode en Kleding

Waarom een rugzak van leder?

Leder is een uiterst duurzaam materiaal dat veel kan verdragen. Om lang van uw lederen rugzak te kunnen genieten, vertellen we u een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het winkelen.

Terwijl veel traditionele rugzakken uniseks zijn, wat betekent dat ze zowel door mannen als vrouwen gedragen kunnen worden, zijn leren rugzakken vaak verkrijgbaar in zowel mannen- als vrouwenstijl. De rugzakken van vrouwen zijn meestal wat kleiner en hebben een meer filigraan uiterlijk, dat zich aanpast aan het vrouwelijke lichaamstype. Omdat deze leren rugzakken vaak worden gebruikt als vervanging voor de handtas, zijn er naast de sportieve modellen veel elegante modellen die ook geschikt zijn voor feestelijk gebruik.

Elegante modellen worden meegenomen naar restaurants en de opera. Leren rugzakken voor mannen – aangepast aan het brede kruis – zijn meestal aanzienlijk groter en hebben daardoor meer opbergruimte. Naast het rustieke model voor uitgebreide bergwandelingen zijn er ook mooie modellen die geschikt zijn voor bijvoorbeeld het kantoor.

In lederen rugzakken zijn alle onderdelen meestal van leer, inclusief de schouderbanden. Daarom zijn ze, in tegenstelling tot rugzakken van synthetische materialen, niet gewatteerd. Voordat u zo’n rugzak koopt, moet u dus eerst testen hoe comfortabel hij is om te dragen. Zolang de rugzak niet te zwaar beladen is, is het gebrek aan vulling eigenlijk geen probleem.lederen rugzak-bruin Als de riemen echter te smal in de huid snijden, is de rugzak niet geschikt voor lange afstanden en zware inhoud. Wat betreft de belasting hoeft u zich echter geen zorgen te maken over het leer – het materiaal is extreem scheurvast.