Artikel Plaatsing
Image default
Mode en Kleding

Bloedkoraal & antieke sieraden

Antieke sieraden

Ten eerste, wat zijn antieke sieraden? Hier gaan mensen vaak de fout in. Iets is antiek wanneer iets heel oud is. Antieke sieraden zijn met de hand gemaakt, met veel aandacht, liefde en tijd. Dit geldt niet alleen voor antieke sieraden maar ook kunst, glaswerk, meubelen, klokken en lampen.

Wanneer mag je iets antiek noemen?

Wat betreft antieke sieraden gaat het om een periode van ongeveer 100 jaar. Echter, het verschilt DIT per voorwerp. Bij een antieke auto gaat het bijvoorbeeld om een tijdspanne van 40 jaar. Antieke is daarom een rekbaar begrip. Als we het hebben over de Art-Deco periode hebben, een hele belangrijke periode voor sieraden, noemen we de sieraden ook antiek. Alleen deze sieraden zijn geen 100 jaar oud. De Art-Deco periode was rond 1930. 

Hoe herken je antieke sieraden?

Antieke sieraden zijn te herkennen. Er wordt tegenwoordig veel rommel op de markt gebracht onder de noemer antiek. Maar er is veel namaak. Antiek herkennen moet je jezelf echt aanleren. Dit doe je door erover te lezen in boeken en tijdschriften, maar ook van het bezoeken van veilinghuizen kan je iets leren. 

Antiek vs. vintage.

Vintage en antiek wordt vaak onder dezelfde noemer genoemd. Er is echter een verschil. Zo is antieke circa 100 jaar oud en bij vintage spreken we over een periode van 1930 tot 1990. Vintage is dus jonger dan antiek!

Antieke sieraden als klederdracht. 

Antieke sieraden zijn prachtig om te dragen. Ze zijn uniek en geven net dat extra’s wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld een prachtige ring uit de Art-Deco periode met diamanten. Of wat dacht je van een prachtige ketting met bloedkoraal kralen

Bij het kopen van antieke sieraden moet je rekening houden met verschillende zaken. De prijs van een stuk antiek, wordt niet alleen bepaald door de intrinsieke waarde van het goud maar ook de artistieke waarde. Hoe zeldzaam is dit stuk of zijn er juiste vele? Is het onderwerp gaaf, of heeft het een restauratie nodig? Dit zijn allemaal zaken die de prijs bepalen en waar je rekening mee moet houden. 

 

https://www.antiekesieraden.nl/pg-28462-7-87919/pagina/welkom_bij_antieke_sieraden.html