Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

Belangrijke tips bij zelf plaatsen van mozaïek tegels

Uiteraard is jouw eigen veiligheid het allerbelangrijkste waar je aan moet denken bij zelf tegels plaatsen. Een veiligheidsbril, mondkapje en handschoenen zullen op nummer één staan voordat je begint met werken. Verder is er een bepaald stappenplan wat je kunt volgen voor het beste resultaat. Voor een goede hechting zorg je ervoor dat de ondergrond schoon en vlak is. Dus oneffenheden wegwerken waarna je de ondergrond eerst behandelt voordat je het voorstrijkmiddel erop plaatst. Zorg hierbij voor een goede hechting tussen de ondergrond en de lijm. De lijm zal niet per direct uitdrogen, dus neem je tijd met het plaatsen van de tegeltjes.

Hierdoor zorg je ervoor dat je jezelf na het afwerken niet zult gaan ergeren aan bepaalde stukken die je beter had kunnen doen. Omdat het al zoveel tijd kost wil je het liever in één keer zo goed mogelijk doen. Zorg daarom vooraf voor een leg plan. Maak bijvoorbeeld een ontwerp op de computer voordat je gaat beginnen. Het ontwerp is meer een leidraad die je of per steentje kunt volgen of  waar je tijdens het leggen een klein beetje van kunt afwijken.

De afwerking is uiteraard ook belangrijk

Het is handig om vooraf de tegels van verschillende dozen te mixen. Op die manier voorkom je kleurverschillen. Het is belangrijk dat je een gelijke snijstrip hebt aan alle kanten. Dit zorgt voor die nette afwerking aan het eind. Bij het aanbrengen van de tegellijm is het verstandig niet te veel in één keer te gebruiken. Zo voorkom je dat het uitgedroogd is voordat je er bent. Zelf tegels zetten kan best spannend zijn, want je wilt uiteraard een goed resultaat. Kijk daarom vooraf instructiefilmpjes zodat je goed op de hoogte bent wat je allemaal kunt verwachten.

https://www.topmozaiek24.nl/mozaiek-tegels-plaatsen/