Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

De oplossing voor dode hoekpunten

Tot op de dag gebeuren er nog veel ongelukken, voor een groot deel heeft dit te maken met de dode hoek van een voertuig. Een dode hoek is de ruimte die de bestuurder van een voertuig niet kan zien. Personen die zich in de dode hoek bevinden hebben een grote kans dat zij ernstig letsel oplopen omdat de bestuurder op dat moment de persoon niet ziet en bijvoorbeeld door rijdt. Vooral bij vrachtwagens komt het regelmatig voor dat een persoon overlijdt omdat de persoon in de dode hoek stond, het kan voorkomen dat je onder het voertuig terecht komt. 

Maar hoe voorkom je dat je in een dode hoek staat of terecht komt? Een voertuig beschikt over vier dode hoek gebieden. De eerste bevindt zich voor het voertuig, als er kleine kinderen voor de auto lopen kunnen zij niet gezien worden. Het tweede punt zijn de achterzijruiten, de bestuurder heeft hier zicht op als degene over zijn schouder heen kijkt dat vaak wordt vergeten. De derde dode hoek is aan de rechterkant van de passagiersstoel. Als laatste is de ruimte achter het voertuig, de achterruitspiegel is maar een beperkt gezicht. Naast deze dode hoekpunten beschikken voertuigen zoals vrachtwagens en bestelbussen over meerdere dode hoekpunten. Om de kans op ongelukken te verminderen zijn er bij deze voertuigen extra spiegels aangebracht zodat het zicht beter is maar als nog is het zicht beperkt en gebeuren er dagelijks ongelukken.

Om het dode hoek probleem op te lossen is er een achteruitrij camera ontwikkelt. De camera wordt op de auto geïnstalleerd met een bijbehorende scherm zodat je het overzicht heb wat er in de dode hoek afspeelt. Door deze toepassing kan je op elke gebeurtenis of verschijnsel anticiperen. Een ander voorbeeld is een trailer camera, de trailer kent vele dode hoekpunten en met een camera installatie is alles te overzien.

http://www.vanzwitserland.nl