Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

Duurzaamheid en kinderkleding

Duurzaamheid en kinderkleding: kan het gecombineerd worden?

Overal zie je campagnes van bedrijven rondgaan over duurzaamheid en een ecologisch beleid die verbeterd wordt. Van kleding tot waterstofauto’s, er wordt zoveel mogelijk actie ondernomen om een betere toekomst te garanderen en onze planeet stukje bij beetje terug naar groen te helpen. Helaas wordt onze planeet continu gekweld door natuurrampen die deels komen door de vervuiling en opwarming van de aarde. Wij kunnen als mens hier ons eigen steentje aan bijdragen, op verschillende manieren: door afval te scheiden, door vaker op de fiets te gaan of te lopen, of bijvoorbeeld door duurzame spullen te kopen.

Duurzame kleding kan ook deel van je plan uitmaken. Misschien ben je er zelf al wel mee bezig, of misschien totaal nog niet. Toch kan je genoeg doen om mee te helpen, zoals duurzame kinderkleding kopen (kijk bijvoorbeeld naar de ontzettend mooie winterjas z8 uit de nieuwe collectie duurzame winterkleding). Vaak maken ouders zich hierbij dan zorgen om de extra kosten omdat het duurzaam geproduceerd is. Wat zijn nou de beste, ecologisch verantwoorde kinder- en babykleding merken, die ook nog eens passen bij jouw smaak?

De ‘groenste’ merken

Wanneer kledingmerken een grote naam hebben, willen ze deze ook behouden. Daarom zullen bedrijven ook proberen een groene agenda aan te houden wat betreft de duurzame productie van hun goederen.

Zo werkt het merk z8 bijvoorbeeld met BCI (The Better Cotton Initiative) om lokale boeren te ondersteunen bij het verbouwen van katoen. Zij streven naar duurzame producties en ondersteunen deze boeren door hun leefomstandigheden te verbeteren. In 2025 hoopt z8 zelfs 100% ecologisch katoen te kunnen gebruiken voor de productie van hun kleding.

Naast babykleding is het ook belangrijk om te kijken naar de prijs van deze ecologische producten, en natuurlijk of het past bij jouw smaak en jouw kind.

De producten van z8 en andere merken (zoals Name it, Levv, etc.) doen allemaal hun best om hun producten zo betaalbaar mogelijk te maken terwijl zij tegelijkertijd denken aan de wensen van ouders en kinderen. Zo moet babykleding wel in verschillende maten beschikbaar zijn, zoals een babypakje 50, babypakje 56 en babypakje 62 voor de allerkleinste baby’s, tot de grootste maten voor jongeren van 15 jaar oud (maat 170).

De best geproduceerde producten

Naast dat artikelen dus ecologisch geproduceerd moeten zijn en voor werknemers in goede omstandigheden gemaakt moeten zijn, is het ook belangrijk dat de kleding stijlvol is. Hoe kleed je jouw kind leuk aan en zoek je ook duurzame kleding uit?

Een Name It trui is bijvoorbeeld een goede optie, ook met combineren. Name It heeft een grote wintercollectie voor de winter ‘21, die ook in goede omstandigheden geproduceerd zijn. Op de site van Name It kan je makkelijk meer vinden over hun beleid wat betreft hun duurzame productie. Ze hebben een uitgebreide sectie die meer vertelt over wie ze zijn, wat zij doen voor het milieu en een groenere toekomst en hoe zij rekening houden met alle omstandigheden.

Kortom, het is niet alleen goed voor het milieu om ‘groen’ te shoppen, het is ook nog eens beter voor het milieu en de werkomstandigheden van veel boeren. Het voelt goed voor hen, voor jou, én voor je kind!