Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

Hoe ga je om met verdriet?

Volgens onderzoek is 1 op de 5 mensen hoog sensitief. Een hoog sensitief persoon is iemand die een relatief hoog gevoelig zenuwstelsel hebben waardoor deze personen alles heftiger ervaren dan een gemiddeld persoon. Als je de HSP kenmerken hebt dan hoef je niet per se hoog gevoelig te zijn maar de kans is wel aanwezig. Omgaan met HSP gaan via een training HSP. Deze training zorgt ervoor dat je beter om kan gaan met emoties en kan er voor zorgen dat je minder gevoelig bent voor invloeden van buiten. In dit artikel lees je hoe je met emoties moet omgaan.

Als een hoog sensitief persoon kan je leren om te gaan met je hoog gevoeligheid en kan je leren emoties te bedwingen en beter of anders te interpreteren. Een hoog sensitief persoon vindt het namelijk moeilijk om bepaalde emoties te interpreteren en kan deze ook anders interpreteren dan een gemiddeld persoon. Emoties kunnen een hoop te weeg brengen en zijn daarom ook essentieel in de communicatie tussen meerdere personen. Een verkeerde interpretatie van emoties kan grote gevolgen hebben.

Emoties kunnen zowel positief als negatief zijn. Dit wordt voor een groot gedeelte bepaald door je onderbewust. Bij sommige verdrietige situaties kan jij helemaal niets voelen of juist helemaal mee gaan in de negativiteit als hoog sensitief persoon. Het is belangrijk om een keuze te maken tussen deze twee situaties. Je moet kiezen tussen niets voelen en de emotie onderdrukken, of de emotie erkennen en deze accepteren. Bij verdriet is dit een lastige keuze, omdat hoog sensitieve personen deze negativiteit eigenlijk niet goed kunnen verwerken. Een tip om verdriet beter te verwerken als hoog sensitief persoon is door erover te schrijven of tekeningen te maken. Deze tekeningen of teksten kunnen je helpen je eigen verdriet te begrijpen en vervolgens te verwerken. Hierdoor weet je waar de emoties vandaan komen en waar ze heen gaan.

https://www.hsp-academy.nl/