Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

Is Nederlandse koffie echt zo uniek?

De hoeveelheid koffie die aanwezig is in een supermarkt is ontelbaar als je ernaar kijkt, zoveel soorten smaken en mogelijkheden dat je bijna geen idee meer hebt wat je aan het doen bent. Hiernaast zijn er ook verschillende soorten koffie die je met verschillende apparaten weer kan maken, dit betekend dat er ook nog eens een kans is dat je de verkeerde koffie koop omdat die niet in je machine past. Om dit te voorkomen zal ik in dit artikel meer vertellen over de soorten koffie die er zijn.

Als je in Italië een lekker kopje koffie besteld krijg je gewoon een zwarte espresso, geen suiker geen melk. Wat je opvalt is dat het een klein kopje is, omdat er minder water in zit. Als je een andere koffie besteld dan een espresso, is dit ook de basis van alles. Een koffie verkeerd zal dan een espresso zijn met melk.

Als je een espresso niet genoeg vindt is een doppio misschien wat meer voor jou, technisch gezien is dit een espresso in een groot kopje. Je krijgt dan ook twee espresso’s, dit is vergelijkbaar met de koffiecups die uit verschillende machines komen.

Als je een lungo wilt krijg je een enorm bakje, dit komt voornamelijk omdat er meer water nodig was bij het produceren van de koffie. Sommige mensen vinden dit een aangelengde koffie, andere mensen vinden een espresso wil te sterk en willen júist een lungo.

Die goedkope nespresso cups komen ook in dit soort smaken en worden dan ook met dezelfde hoeveelheid water gemaakt, wel is het zo dat die cups iets meer koffie opleveren. Omdat een kopje koffie in Nederland gemiddeld groter is dan in Italië, daarom ben je misschien iets goedkoper uit. Maar het goedkoopste natuurlijk altijd je eigen bonen malen, voor een perfect kopje filterkoffie.