Artikel Plaatsing
Image default
Muziek

Altijd en overal radio luisteren

Een muziekje, wie wordt er nu niet blij van? En zeker in deze tijden is er meer dan genoeg keuze. Je kunt zelf je afspeellijsten samenstellen in programma’s zoals Youtube en Spotify maar ook online radio is helemaal in opkomst.

Waar radio luisteren nog niet eens zo lang geleden alleen maar via de ether kon, luisteren we nu tegenwoordig steeds vaker digitaal. Dat heeft een aantal voordelen. Ten eerste vergroot dat het aanbod aanzienlijk. In de ether is namelijk maar plek voor een beperkt aantal radiostations en geldt dus eigenlijk ook: vol is vol. Er moest dus eigenlijk altijd eerst een plekje vrijkomen voordat een nieuwe speler de markt kon betreden. Dat maakte de markt vrij heftig en had bovendien ook nog eens tot gevolg dat men illegaal een plekje probeerde te verkrijgen, ook wel bekend onder de term ‘piraterij’. Dit lijkt in eerste instantie misschien leuk, maar had ook tot gevolg dat de ether zo vol kwam te zitten dat hulpdiensten er ook niet meer tussen konden komen.

Nu radio ook digitaal te beluisteren is, biedt dit veel ruimte voor nieuwe spelers. Eigenlijk kan nu iedereen met een stream een radiostation opzetten en dat biedt natuurlijk ook wel weer mogelijkheden. Niet alleen nieuwe spelers, maar ook de gevestigde namen zijn maar al te bereid om deel te nemen in deze trend. Zij kunnen ten slotte ook niet achterblijven natuurlijk. De digitalisering van de radio hangt ook samen met het overal radio willen en kunnen luisteren. Ook de grote namen, of misschien juist de grote namen, moeten mee in deze trend. De tijden dat we alleen maar radio luisterden via de gezamenlijke radio in de huiskamer of misschien de slaapkamer zijn allang voorbij. Tegenwoordig willen we ook radio luisteren via onze mobiele telefoon, in onze auto en onderweg ergens naartoe.

http://www.radioguide.fm