Artikel Plaatsing
Image default
Onderwijs

Kunsteducatie organiseren? Schakel hulptroepen in

Even niet stilzitten

Wat moeten kinderen toch een hoop stilzitten op school! En dat is natuurlijk ook hartstikke belangrijk: het is de enige manier om te oefenen met luisteren, kennis opnemen en kennis verwerken. Het is alleen niet per se natuurlijk gedrag voor jonge kinderen. Om de balans niet kwijt te raken, is het dus belangrijk om ook voldoende aandacht te besteden aan activiteiten waarin kinderen juist gestimuleerd worden om van die stoel te komen. Activiteiten die niet zozeer hun hersenen, maar juist hun lichaam en hun verbeeldingskracht stimuleren.

Het belang van kunstonderwijs

Leerkracht op de basisschool zijn, is een super veelzijdig beroep. Je moet alles weten van de ontwikkeling van kinderen en bent natuurlijk super ervaren en bedreven in het overbrengen van kennis. Maar dat wil niet zeggen dat je ook alles in huis hebt om kinderen kennis te laten maken met verschillende kunstvormen. Dikke kans dat je je daar ook helemaal niet comfortabel bij voelt. En dat kan ook niemand van je verwachten! Maar voor de ontwikkeling van kinderen is het wel belangrijk dat ze op jonge leeftijd al aan de slag gaan met allerlei verschillende vormen van kunstonderwijs. Zo krijgen ze de kans om hun creativiteit optimaal te ontwikkelen en leren ze om buiten hun comfortzone te functioneren. Bovendien geldt voor verreweg de meeste kunstvormen dat het maakproces kinderen ook spelenderwijs leert hoe ze prettig met elkaar samenwerken.

Schakel hulptroepen in

Het kan dan ook een goed idee zijn om zo nu en dan hulptroepen van buiten je school in te vliegen om je leerlingen mee te nemen in de wondere wereld van de kunst en cultuur. Bij Grote Broer werken we samen met kunstprofessionals door heel Nederland, allemaal met hun eigen specialisatie en een stevige ervaring in het werken met kinderen. Zo hebben wij een prachtig team van artiesten die het circus op school brengen en een heel palet aan dansdocenten die ieder dansproject dat jij maar kunt verzinnen in de praktijk kunnen brengen. Wat je ook nodig hebt, onze hulptroepen staan paraat om het in de praktijk te brengen!

https://www.grotebroer.nl