Artikel Plaatsing
Image default
Onderwijs

Workshops organiseren in het kader van CKV

De veelzijdigheid van CKV

Culturele Kunstzinnige Vorming is niet meer weg te denken uit ons middelbaar onderwijs. Toch kan het soms best lastig zijn om invulling te geven aan dit super veelzijdige vak. Kunst en cultuur bestaan immers uit zo veel verschillende facetten, dat het als docent eigenlijk onmogelijk is om dit op eigen kracht allemaal bij te benen. Want wie beheerst er nou én dans, én muziek, én theater, én beeldende kunst én digitale media? En dan is dit nog niet eens een uitputtende opsomming! Je ontkomt er dus haast niet aan om soms hulp van buitenaf in te roepen om op een veelzijdige manier invulling te geven aan het vak CKV. En laat dat nou precies zijn hoe het ook bedoeld is.

Workshops op school

Eén van de manieren om leerlingen breed kennis te laten maken met verschillende disciplines, is door met hulp van professionals van buitenaf workshops op school te organiseren. Nederland barst van de professionele artiesten, muzikanten, theatermakers en noem het maar op! Veel van hen hebben een stevige onderwijservaring en staan te popelen om jouw leerlingen de basis van hun vak bij te brengen. Zelf organiseren wij al sinds 2005 workshops op middelbare scholen. Hierdoor is het netwerk van kunstzinnige educatieprofessionals waarmee wij samenwerken groot en super divers waardoor we eigenlijk alle disciplines kunnen aanbieden.

Met de tijd mee

Besluit je om een workshop te organiseren in het kader van CKV? Denk dan vooral ook buiten de gebaande paden. Natuurlijk is het leuk om danslessen aan te bieden of een theatersessie, maar er is nog zo veel meer te beleven op het gebied van kunst en cultuur! Wij bieden bijvoorbeeld ook workshops aan waarmee leerlingen op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met techniek. Hierbij kun je denken aan virtual of augmented reality, game design of tekenen met een 3D-printerpen. Maar ook digitale media zijn een super geschikt onderwerp voor kunstworkshops op de middelbare school. Bijvoorbeeld een workshop podcast maken of een workshop vloggen.

https://www.kleinkunstig.nl