Artikel Plaatsing
Image default
Onderwijs

Welke studie past bij jou?

Is deze interesse alleen een hobby of wil je hier later ook echt je werk van maken? Vaak heb je meerdere interesses en is het moeilijk om te ontdekken welke interesse ook echt jouw werk wordt. Veel jongeren hebben moeite met het kiezen van de juiste studie. Hierbij komt een studiekeuze adviesbureau goed van pas. Hierbij krijg je hulp bij studiekeuze en kan je met een gerust hart beginnen aan de studie van je dromen.  

Meerdere aspecten zijn van belang 

Het is altijd belangrijk om eerst te kijken naar de aspecten die jou aanspreken bij een bepaalde studie. Als je de studie zelf al niet interessant lijkt of als er veel zaken zijn waar je tegenop ziet, dan kun je beter even verder kijken. Maar niet alleen de studie zelf is belangrijk. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de locatie. Wil je graag op kamers? Dan is een studie aan de andere kant van het land vast geen probleem. Wil je liever thuis blijven wonen om kosten te besparen? Dan is een studie waarvoor je een halfuurtje met de trein moet wellicht een betere optie. Daarnaast is het handig om te kijken naar de tijd die je wilt besteden aan een studie.  

Krijg hulp 

Als jij graag hulp bij studiekeuze wilt, dan is een studiekeuze adviesbureau zoals September Advies een goede optie. Hierbij ga jij namelijk samen met een jonge specialist in gesprek over jouw ideeën van een leuke studie. Kijk je naar al je interesses en ga je verschillende aspecten af die jij graag ziet terugkomen binnen een studie. Door het jonge team van specialisten is het gesprek erg toegankelijk voor jongeren. Vooral het gemak en je prettig voelen tijdens zo’n gesprek staat bij September Advies voorop.  

Ga lekker op reis 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om even een jaartje rust te nemen. Steeds meer jongeren kiezen voor een tussenjaar. Of dit nou net na de middelbare schooltijd is, of je hebt er al een studie op zitten en wilt even rust. Tijdens zo’n tussenjaar kan je bijvoorbeeld gaan reizen. Vaak komen jongeren er tijdens een tussenjaar achter waar zijn of haar interesses liggen en gaan hierdoor extra gemotiveerd beginnen aan hun droomstudie.