Artikel Plaatsing
Image default
Zakelijke dienstverlening

Incassobureau

Voor school ga ik over incassobureau incasso advocaten een presentatie geven. Een maand geleden kregen wij op school een opdracht om een bedrijf te vinden, namelijk een beroep, waarvan wij nog weinig wisten. Vervolgens werd het verteld dat wij een bedrijf moeten vinden waar wij paar dagen mee kunnen lopen om te kijken wat het bedrijf precies doet, en hoe het gaat in bedrijfsleven. Het is ons laatste jaar op het MBO en binnenkort zijn wij afgestudeerd. Wij hebben allemaal al stage gelopen op een marketing afdeling, maar nu kunnen wij dus mee loop dagen hebben bij elke soort bedrijf.

Incassobureau

Ik heb uiteindelijk gekozen voor incassobureau bedrijf. De medewerkers doen een moeilijk werk om het geld binnen te krijgen van debiteuren die lang zijn facturen niet willen betalen. Na lang zoeken op internet heb ik een bedrijf gevonden in Veenendaal. Dus in de regio waar ik woon. Incasso advocaten leek mij een leuk bedrijf. Ik heb de site van het bedrijf bezocht om wat meer te komen weten over hun. Vervolgens heb ik contact opgenomen om te vertellen wat het verwacht wordt van school, en om te vragen of het mogelijk is om meeloop dagen te hebben. Naar mijn verbazing mocht het! Ik had dus al een afspraak bij het bedrijf en zeker paar meeloop dagen.

Leerzaam

Het was erg leerzaam om mee te lopen bij Incassobureau. Ik werd vriendelijk ontvangen alle twee de dagen. Ik mocht de eerste dag mee kijken hoe een dossier aangemaakt wordt voor een debiteur en de tweede dag hoe je een gesprek moet voeren met iemand die zijn factuur nog moet betalen. Ik heb een medewerker geïnterviewd voor mijn presentatie op school. Ik kreeg tips mee wat je moet doen als je vervelende klanten aan de lijn hebt, of hoe ze met werkdruk omgaan op het kantoor.

Ik vond het een leuke tijd en zou mijn klasgenoten ook adviseren om daar mee te lopen.