Artikel Plaatsing
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement Breda

Outplacement biedt uitkomst voor bedrijven met Brexit-zorgen in Breda

De aanstaande Brexit heeft mogelijk ook gevolgen voor het bedrijfsleven in Breda. Ondernemers in de Brabantse stad hebben de nodige kopzorgen sinds duidelijk is geworden dat de Engelsen de Europese Unie definitief zullen verlaten. De in Breda gevestigde bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk overwegen door onzekerheid over vrije handel te vertrekken. Breda verliest daarmee mogelijk honderden bedrijven in het bedrijfsleven. Breda is door haar centrale ligging tussen België en Duitsland en de nabijheid van diverse luchthavens de afgelopen jaren een interessante vestigingsplaats geworden voor bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk. Voor medewerkers die mogelijk hun baan verliezen door de Brexit biedt outplacement vaak uitkomst.

De voordelen van outplacement

Outplacementbureaus merken dat de vraag naar outplacement in Breda toeneemt. Bedrijven en medewerkers willen er de laatste tijd meer over weten. Wanneer medewerkers daadwerkelijk hun baan verliezen ten gevolge van de Brexit en bedrijven de Brabantse regio zullen verlaten kan outplacement er voor zorgen dat deze mensen snel worden begeleid naar een nieuwe baan. Een outplacementtraject is er op gericht om mensen die hun baan kwijtraken zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt zodat ze snel weer een nieuwe uitdaging elders vinden.

Outplacementbureau Werkcontact in Breda

Bij een outplacement wordt de medewerker niet alleen geholpen aan een nieuwe baan, maar is er ook aandacht voor de gevoelens en emoties die ontstaan doordat de oude baan is kwijtgeraakt. Sommige medewerkers zijn zeer negatief na een ontslag, terwijl dat niet altijd nodig en de kans op nieuw werk in de weg kan staan. Outplacement biedt hulp en zorgt er voor dat de medewerkers snel weer optimistisch naar de toekomst kijkt. Wanneer dat is gerealiseerd wordt er gewerkt aan de presentaties van de werknemer op de arbeidsmarkt. Het cv en sollicitatiebrieven worden onder handen genomen en samen met het outplacementbureau wordt actief gezocht naar nieuwe functies voor de medewerker. Meer informatie over het volgen van outplacement in Breda vindt u ook op Outplacementverzekering.nl.

https://www.outplacementverzekering.nl