Artikel Plaatsing
Image default
Banen en opleidingen

Alles over solliciteren op machinebouwers vacatures

Je hebt een oogje op een technische functie die je wilt, maar je hebt nog nooit eerder in de branche gewerkt. En in elke functieomschrijving, zelfs bij een startersfunctie, staat dat je ervaring moet hebben voordat je kunt solliciteren.

Je voelt je gefrustreerd en bent klaar om op te geven: Is een carrière verandering naar techniek wel mogelijk?

Eigenlijk is het gemakkelijker dan je denkt. Zoals met alles, bewijzen dat je relevante kennis hebt betekent je vaardigheden opkrikken en dan je personal branding aanpassen om het te laten zien. Lees hier alles over solliciteren naar machinebouwers vacatures. Hier is hoe je dat moet doen:

Doe relevant werk

Techbedrijven willen niet zomaar wat ervaring – ze willen zien of je vaardigheden hebt die passen bij de functie die je wilt. En de manier om deze felbegeerde knowhow te verwerven is door middel van wat je “micro-ervaringen” noemt. Dit zijn leermogelijkheden die ergens tussen het lezen van een paar blogposts vallen (wat niet genoeg zou zijn om je geschiktheid voor een positie te verkopen) en het krijgen van een volledige baan (waar je nog niet voor gekwalificeerd bent).

Deze projecten vereisen precies wat tech recruiters willen (real-world werk met concrete uitkomsten) en wat je redelijkerwijs kunt bereiken (een kleine, in de tijd beperkte kans die niet vereist dat iemand zwaar in je investeert).

Als je bijvoorbeeld je product marketing vaardigheden wilt ontwikkelen, kun je reageren op een advertentie met de tekst: “Help ons Facebook te gebruiken om meer van ons publiek een product te laten kopen op onze site.” Dat is precies het soort project dat je kunt verpletteren en gebruiken om je succes aan toekomstige werkgevers te laten zien!

Pro tip: voordat je ja zegt, zorg ervoor dat je klant je werk en resultaten extern laat delen. Zelfs als dat betekent dat je een project moet afwijzen of een lagere vergoeding moet accepteren, is dit niet-onderhandelbaar. Want het echte doel is om je werk aan recruiters te laten zien, en een project dat zij niet kunnen zien is er een dat niet bestaat.

Laat zien wat je hebt geleerd

Nu je meer ervaring hebt, wil je er zeker van zijn dat je het laat zien. Hier zijn de plaatsen waar dat het belangrijkst is:

LinkedIn heeft het voordeel dat het visueel is – en het is ook de plek waar recruiters al kijken. feit: het wordt gebruikt door 94% van de sociale recruiters. Voeg representatieve afbeeldingen toe aan je profiel (bijvoorbeeld een screenshot van je best presterende Facebook-advertentie), samen met een onderschrift dat naar de resultaten verwijst: “Uitgevoerde A/B-test met Facebook-advertentie berichtgeving, wat leidde tot een stijging van 25% in doorklikratio en een stijging van 10% in aankopen.”

Nu heb je die kostbare ervaring die recruiters waarderen precies op de plek waar ze die willen vinden!

LinkedIn is een goed begin, maar om echt op te vallen, moet je ook je ervaring delen in een aangepast portfolio. Goed nieuws: je kunt een persoonlijke website opzetten in slechts een week.

Je hebt de ervaring, je hebt je online aanwezigheid bijgewerkt, en je voelt je eindelijk zelfverzekerd genoeg om te solliciteren. De laatste stap is het verweven van je verhalen in je materiaal en hoe je je loopbaanverhaal beschrijft. Voeg een gedeelte vrijwilligerservaring of projecten toe aan je cv. Bekijk de vacatures.

http://synsel.nl