Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

Meer energie en passie

Ga jij soms met tegenzin naar je werk? Eenmaal op werk heb je er totaal geen zin en voelt je lichaam zich moe en futloos. Ga met meer energie, passie en plezier naar je werk door vitaler te zijn. Mensen die vitaal zijn presteren vaak beter en zijn minder vaak ziek. In een organisatie is dit hoognodig voor goede resultaten. Vooral in de zorg en welzijn is dit van groot belang. Je werkt met mensen en bent vaak ook verantwoordelijk voor deze mensen. Wanneer je niet lekker in je lichaam zit, breng je dit over op je patiënten. In de zorg moet je juist rust, plezier en energie uitstralen zodat je patiënten dit ook gaan overnemen. Een slecht humeur kan vaak al veel verpesten aan het humeur van de mensen om je heen. Als je collega’s bijvoorbeeld allemaal chagrijnig en vermoeid zijn, neem je dit onbewust ook over na een tijd.  

Vitaliteit informatie is afgeleid van het Latijnse woord vita en betekend leven. Het gaat over levenskracht en levensenergie. Je voelt je sterk en fit met grote mentale veerkracht en doorzettingsvermogen. Vitaliteit is een echte basisbehoefte en toch wordt er te weinig aandacht aan besteed. We spreken van vier dimensies binnen vitaliteit: hoofd, hart, lichaam en ziel. Deze vier dimensies zijn afhankelijk van elkaar waardoor zij elkaar makkelijk kunnen beïnvloeden. Wanneer je last hebt van kloppende hoofdpijn kan je namelijk niet nuttig bezig zijn. Je lichaam en je ziel zijn niet met elkaar in balans en dat levert een slecht humeur op. Carrièrepoort kan u hierbij helpen.

In een organisatie is het zeer belangrijk om je medewerkers vitaler te maken voor betere resultaten. Vanuit een vitaliteitsAPK kan je erachter komen of je organisatie vitaal genoeg is en waar je nog aan moet werken. Op www.carrièrepoort.nl kan je meer informatie vinden over deze online test.   

http://carrierepoort.nl/