Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

Maal metaal goed – zo is het gedaan:

Het metaalslijpen is onbetwist een van de meest voorkomende bewerkingen als het gaat om het oppervlak van metaal. Dit proces is niet alleen in de industrie te vinden, maar ook in veel woon- en ambachtelijke gebieden. Het primaire doel van metaalslijpen moet zijn om het oppervlak in de gewenste textuur te brengen (hoogglans, mat, glad, zelfs, enz …). Om het best mogelijke resultaat te krijgen, is het raadzaam om een ​​metaalbewerkingsbedrijf in te huren dat goed thuis is in dit gebied. Professionals weten, wie een uitstekend resultaat wil bereiken, moet rekening houden met veel factoren (type metaal, toepassing, schuurmiddelen, slijpprocessen, enz …).

Het primaire doel van metaalslijpen is, zoals hierboven vermeld, om het oppervlak zo glad mogelijk te maken. Ervaren bedrijven weten dat je dit resultaat alleen krijgt als je begint met metaalslijpen met een vrij grove schuurkorrel en dan langzaam fijner wordt. Het is alleen afgewerkt met de metalen maling als u geen defecten meer ziet en de juiste oppervlakteruwheid is behaald. Dat betekent dat alle krassen, eigenaardigheden en afzettingen moeten worden verwijderd. De korrel waarmee men begint of eindigt met metaalslijpen hangt altijd af van het startoppervlak van het te bewerken metaal. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat worden altijd andere materialen gebruikt. Natuurlijk, maar ook de prestaties of het type slijpmachine spelen een zeer grote rol bij het slijpen van metalen.

Over het algemeen kan worden gezegd dat alle oppervlakken die met graan zijn gemalen, later beter geschikt zijn om te schilderen. Over het algemeen kan over de metalen maling het volgende worden gezegd: hoe grover de korrel die in het begin werd gebruikt bij het slijpen van metaal, hoe langer u daarna moet malen met de fijnere korrel. Dit is de enige manier om een ​​heel fijn eindresultaat te krijgen bij het slijpen van metaal.

Bij het slijpen van het juiste en professionele metaal moet echter het volgende leidende principe dringend in acht worden genomen: bij elke volgende korrel wordt de verbetering in de eerder gebruikte korrelgrootte ook kleiner en kleiner. Daarom hebben de meest uiteenlopende metalen altijd een ander slijpproces en verschillende schuurmiddelen nodig om een ​​bevredigend resultaat te bereiken. Want alleen dan kan eindelijk een perfect oppervlak worden bereikt en dat is het doel van dit project.

Tot slot een kort overzicht van de meest voorkomende vormen van metaalslijpen:
– Plaat- of rolgoederen
– flexibele stof voor handmatig schuren
– slijpschijven
– Schuren met papier of stevige stoffen rug
Tegenwoordig worden schijven ook gebruikt in de handel met de nieuwste technologie, deze glijden door het metaal.

https://vangeenen.nl