Artikel Plaatsing
Image default
Woning en Tuin

Ruimte besparen in de huiskamer, zo doe je dat

Ruimte besparen in je huiskamer is prettig. Je hebt voldoende ruimte over om door je kamer te lopen als je wat ruimte weet te besparen. Een rommelige kamer geeft je vaak een onrustig gevoel. Door je woonkamer goed in te richten en met wat handige tips, bespaar je veel ruimte en heb je een heerlijk ruime, opgeruimde woonkamer.

4 populaire manieren om ruimte te besparen in je woonkamer

Er zijn verschillende manieren om ruimte te besparen. De meest populaire manieren bespreken we hier. Soms is het net een andere manier van opbergen, of een handig nieuw meubelstuk waardoor je ineens lekker veel ruimte in je huis kunt creëren.

Koop een uitschuifbare eettafel

Veel mensen kopen een heel erg grote eetkamertafel omdat ze af en toe een etentje hebben met vrienden. Er staat dan permanent een veel te grote tafel in de kamer. Als je af en toe vrienden te eten krijgt, dan is het echt niet nodig om een tafel in huis te hebben waar een heel weeshuis aan kan eten. Overweeg eens een uitschuifbare eetkamertafel. Die maak je extra groot als je bezoek krijgt, of als je een spelletjesavond wil organiseren, maar de rest van het jaar is de tafel precies groot genoeg voor alle normale activiteiten. Vroeger waren uitschuifbare tafels niet erg mooi, maar tegenwoordig zijn er echt schitterende modellen te koop.

Naast de uitschuifbare eettafel heb je ook de mogelijkheid om een eettafel te kopen die je kan inklappen en aan de kant kan zetten. Dit zijn speciale eettafels voor 2 personen. Een eettafel 2 personen neemt over het algemeen al niet veel ruimte in beslag, maar met een inklapbare eettafel weet je zeker dat je alle ruimte in je woonkamer houdt die je nodig hebt. Een opklapbare eettafel kan daarbij ook nog een soort van sidetable worden gebruikt waar je een mooie vaas of wat fotolijstjes op kan zetten. 

Bankstel of voetenbank met opbergruimte

In veel bankstellen heb je een zee aan opbergruimte. Dat is superfijn als je niet veel kastruimte hebt in je woonkamer. Je kan het beste spullen in je bankstel opbergen die je niet dagelijks nodig hebt, maar bijvoorbeeld alle legpuzzels kan je prima in je bankstel kwijt. Kleine spulletjes kan je in een kratje of kunststof opbergbak doen en die kan je prima kwijt in de voetenbank. Echt ideaal als je wat ruimte wil besparen.

Gebruik opbergbakken in je kast

Kastruimte in je huiskamer is vaak schaars. Maak daarom zo goed mogelijk gebruik van die ruimte. Door het gebruik van opbergbakken met een deksel kan je de volledige ruimte supergoed benutten. Je kan de bakken lekker hoog opstapelen. Als je aangeeft wat er in elke bak zit met een kaartje of een sticker, scheelt het je ook nog eens heel veel tijd met zoeken en kasten overhoophalen. Neem het maar aan van een voormalig sloddervos, het scheelt echt heel veel irritatie.

De trap is ook een plek waar je heerlijk ruimte kan besparen

Onder een trap zit ook veel loze ruimte. Dat is best zonde als je eigenlijk al ruimte tekortkomt in je huis. Soms kan je een fijne kast laten bouwen onder een open trap, maar en zijn ook trappen waarbij elke trede een enorme lade is waar je heel veel schoenen en andere spullen in kwijt kunt. Opgeruimd staat netjes.