Artikel Plaatsing
Image default
Financieel

incasso no cure no pay

Incasso no cure no pay

Als ondernemer kun je in alle sectoren actief zijn.  Gezondheidszorg, de bouw, de financiële sector, noemt het maar op. Soms is het bedrijf opgericht door een familielid. Een familiebedrijf noemen ze dat dan .  De meeste van deze ondernemingen bestaan dan al decennia lang. In de loop van de jaren kunnen dan allerlei problemen de kop opsteken. Dit is de laatste jaren bijvoorbeeld gebeurd in de landbouwsector. Door Europese bepalingen kwam de groei in die bedrijven daarna tot stilstand. De volgende generaties zijn daarna doorgaans niet meer bereid om de onderneming over te nemen. De crisis veroorzaakte daarna ook veel probleemgevallen onder de goede ondernemingen. Bonnen blijven vervolgens steeds maar langer onbetaald. Faillissementen onder deze bedrijven zijn daarna vaak het direct gevolg.  Incasso no cure no pay kan hiervoor vervolgens de oplossing zijn.

Voordelen van Incasso no cure no pay inschakelen;

Waarom de nota niet betaald wordt, is dan vaak gissen. Zo snel mogelijk moet je daar achter zien te komen. Eventueel kan er daarna een oplossing bedacht worden. Indien de problemen daarop niet tot een oplossing leiden dan is verdere actie noodzakelijk. Doorgaans zal de MKB-er dan een incassopartij wat speciaal toegespitst is op Incasso no cure no pay inschakelen.

Wat er allemaal mogelijk is;

 De onderneming heeft zijn geld dan sneller op de bank. De bank hoeft daarop minder snel bij te springen met krediet.

De kans bestaat dat de schuldenaar  daarop failliet gaat.  Doorgaans worden de crediteuren die het hardst roepen vervolgens als eerste betaald.

No Cure No Pay, is vervolgens de standaard werkwijze van het incassobureau.  Indien er niets binnengehaald wordt dan ben je hen daarop ook niets verschuldigd.

Kleine bedragen zijn doorgaans geen probleem. Er worden dan meestal geen dossierkosten meer vooraf berekend.

Indien er vervolgens niet betaald wordt, kan er een gerechtelijke procedure opgestart worden.  Zo kan er dan alsnog betaling afgedwongen worden. Bijvoorbeeld door middel van beslaglegging op loon.  Het griffierecht is de laatste jaren echter meer dan verdrievoudigd.

Wanneer debiteur vervolgens met de noorderzon is vertrokken. Dan kan het incassokantoor door onderzoek vervolgens vaak achter zijn of haar adres komen. Bij een goed incassobureau wordt daarvoor daarna niets extra’s berekend.

Je kan ook je gehele debiteurenbeheer aan Een deurwaarder uitbesteden. Zo kan er bijvoorbeeld een pre incasso naar de klant  verstuurd worden.   De kosten variëren per incassobureau.

Online een opdracht aanbieden Incasso no cure no pay

Wanneer de ondernemer daarna de keuze heeft gemaakt. Om zijn openstaande bon daarna ter incasso aan te bieden. Dan zal hij de betreffende nota over moeten dragen aan het incassobureau. Je kan dit bij een goed incassobureau daarop online regelen. Er moet dan een online account aangemaakt worden. Diverse informatie moet men hebben. Vervolgens gaat het incassokantoor met het dossier aan de slag.  De debiteur  krijgt daarna ook nog incassokosten te betalen. Dat wordt daarop bepaald door wettelijke eisen. Als debiteur de bon vervolgens betaalt. Dan vind doorgaans snel een afrekening met de ondernemer plaats. Dat is het voordeel van een incasso no cure no pay uitzetten. Maar wat als de schuldenaar  nou dan nog niet betaalt? Dan is een gerechtelijke procedure bij de rechter nog een mogelijkheid. Dit kan daarna hoge kosten met zich meebrengen. Je moet je dus altijd goed afvragen of je het dat waard vind.

http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html